BITKA O ŽILINGRAD - 19.3. 2005

Po roku sa do oblasti ŽILINGRADU vracajú jednotky BETA FORCE, aby si opäť zmerali sily s NATO FORCES. Zástupcov BETA FORCE je pomenej, celkovo sa zúčastnilo desať hráčov, na čom mali svoju zásluhu viaceré faktory. Na stranu BF sa preto pridali viacerí ľudkovia z BA na čele s DJ Matiasom (patrí im vďaka).

Zraz: 19. marca 2005 medzi 9.00 a 10.00 hod, parkovisko pred HyperTescom, Žilina
Začiatok: 11.00 hod, VVP Hradisko, Žilina
Koniec: 15:00 (bohužiaľ, ale Brezno hralo na parkovisku pred krematóriom do 17.00)
Scenáre: krabice, hejbejte se!
Ďalšie info: priebežne, príp. priamo na mieste v rámci briefingu

. . .

Ako hovoria bratia Česi, zima má sice na kahánku, ale sviňa nie a nie sa pustiť. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme autá museli odparkovať pri miestnom krematóriu a ku battlefieldu si vyšlapať peši. Tento malý tréning nám síce neublížil, ale rozhodne na optimizme nepridal. Po zgrupovaní na mieste briefingu sme rozdelili sily a prešli pár organizačných detailov. Aniky pochopil, že v jednoduchosti je krása a tak sme (našťasie) neboli svedkami ultrazložitých scenárov, pokynov, či pravidiel. Každá armáda si vzala svoje krabice a odišla na svoju bázu. Úvod hry patril jednoznačne jednotkám NATO, ktoré sa dokázali prebiť na našu bázu, eliminovať jej obrancov a ukoristiť artefakty. Ďalšia asi hodina a pol sa niesla v znamení útokov jednotiek BF na bázu NATO FORCES vo viacerých po sebe idúcich vlnách. Tvrdá a dobre organizovaná obrana NATO naznačovala, že to nebude jednoduché. Nakoniec rozdelením útoku do troch smerov sa jednotkám BF podarilo bázu dobyť a ukoristiť väčšinu artefaktov.

V druhej časti hry bol zvolený scenár Hamburger Hill (aj keď ten Hill tak trochu chýbal :), kedy najprv NATO FORCES zaútočilo v plnej svojej sile na dobre rozostavených obrancov bázy BETA FORCE, ktorí hneď v úvode zastavili v nárazovej zóne tvrdý útok a značne tým spomalili postup NATO. Scenár postavený jednoznačne na zákonitom dobytí bázy sa vyplnil, keď NATO FORCES veľmi pekne eliminovali obrancov a získali bázu.

Keď došlo na výmenu úloh, bohužiaľ veľká časť hráčov zo strany BETA FORCE musela ísť kvôli transportu domov a tak na battlefielde zostalo len osem hrdinov matičky Rusi. Títo sa nezľakli obrovskej presily obrancov bázy a rozhodli sa zaútočiť bez ohľadu na nebezpečenstvo. S bojovným výkrikom DO BOJA! a ZA SLOBODU A VLASŤ! sa vrhli vpred na bázu nepriateľa. Ten zatiaľ pripravil našim hrdinom tvrdú tzv. Línovú obranu podľa Flokyho, kedy sa v plnom počte za neprestajnej paľby vydali v ústrety hrdinským útočníkom. Títo pochopili, že jedinou ich šancou je lesť, preto rozdelili svoje sily a zatiaľčo štyria hrdinovia opätovali streľbu v smrtonosnej smršti nepriateľských guliek, malá útočno-taktická jednotka podnikla odvážny plán na bleskové získanie nepriateľskej bázy (tzv. blesková vojna). Takmer nemožný plán vyšiel a pokým krvou našich hrdinov pokrytí a rozbesnení vojaci NATO dorážali do posledného dychu bojujúcich útočníkov BETA FORCE, malá jednotka bez jediného výstrelu obsadila bázu a získala späť červenú vlajku.

Za hrdinstvo v záverečnom boji boli IN MEMORIAM vyznamenaní nasledovní hrdinovia, ktorých mená navždy ostanú zapísané v našej pamäti a v našich srdciach: Pavlos, Mahdi a Zebra (SPECNAZ ZV), Pstruh (1ASTBR RB), Ajko (A.C.G. Krupina), Štulko, Valinor & UPIR (1ASTBR RB). Pavlos a Mahdi budú navrhnutí na vyznamenanie a slávnostne prijatí do radov členov BETA FORCE. Na tieto mená sa nezabudne ani pri zostavovaní učebníc Dejepisu pre všetky druhy škôl.


Ťažký a pomalý výstup k battlefieldu


Príprava pred briefingom - Ajko, Zebra Valinor, Štulko a Pstruh


Dorazili aj hrdinova bojov v Los Handlos - Aranai a Rasha


Aj bojovníci z hlavného mesta bojovali za česť a slávu červenej hviezdy... DJ Matias & spol.


Štulko si napráva kravatu...


Čo sa to tu...? (Prichádzajú nepriatelia...)


Energia a chuť do boja im rozhodne nechýba


O nasadení a skvelej kondícii ani nehovoríme


A to s týmito tu mám...? Ja fakt neviem - Aniky


In da action


Respawn a bojová porada BETA FORCE


Respawn NATO FORCES


Lov


Chytáme dych... NATO FORCES


BETA FORCE oddychuje po šalamúnskej akcii pri dobytí bázy


Hrdý majiteľ Bojového Vozidla Pechoty s označením BETA FORCE [east response to delta force] - Ajko, Pavlos ukazuje vkusný doplnok na anténe BVP


BVP BF - detail


Pstruh - No čo, ideme, alebo čo...?


Začína sa rodiť myšlienka BB AFTERPARTY


Pomaličky, potichúčky a hlavne nenápadne ...


Do bojááááááááááááááááááááááááá!!! BB AFTERPARTY, Krematórium Žilina môže začať


Aby z toho imperialisti nevyviazli tak ľahko, začalo bojové školenie mužstva a ženstva, téma: Socializmus v praxi


Poniektorí to niesli ťažko, vztýčený prostredník ale ...


... patril slaboduchému jedincovi ponášajúcemu sa na Hurvínka


Kapitalizmus v praxi - vstup do nóbl podniku, opatrený prechodom, za aký by sa hanbila každá socialistická stavba v štádiu základov. Štulko naznačuje, že sa im na taký systém môže z vysoka ...


Záverečné foto pozostalých hrdinov z bitky o Hamburger Hill, veľké foto TU


Záverečné foto všetkých pozostalých ešte raz, veľké foto TU

Všetkým zúčastneným ďakujeme a všetkým nezúčastneným odkazujeme - NEVIETE, O ČO STE PRIŠLI! Hrdinovia sú tí, ktorí sú na správnom mieste v správnom čase a nezaváhajú položiť svoje životy na oltár pokroku a slobody. Za to im patrí večná vďaka a nehynúca sláva. HOWGH.