OPERATION LONE WOLF (a.k.a. VYLODENIE V NORMANDII PRI VLADIVOSTOKU), DUCHONKA - 14.5. 2005

Po zmene termínu učasťou veľmi bohatá akcia (cca 50 ľudí) na výbornom teréne v okolí rozpadávajúceho sa hotelíka a priehrady Duchonka. Veľmi jednoduchý scenár - dve bázy, v každej zápisníček a ceruztička, pomocou ktorých bolo treba zachytiť dobu držania bázy tou ktorou armádou. Štandardný FPS limit pre CQB. Štart oboch armád z vlastného respawnu, obsadenie báz a následný boj o ne. Škoda, že chýbal avizovaný V.I.P. scenár. Pre väčšiu zaujímavosť herného deja, velenie BETA FORCE zrežírovala malú úvodnú inscenáciu o vylodení vojakov spojeneckých sovietskych vojsk na pláži (kódové označenie Uťah Bič) v Normandii neďaleko Vladivostoku. Nasledoval útok na opevnené pozície nepriateľa, využívajúc výbornú sovietsku taktiku Hurá na zteč.

Organizátrosky dobre zvládnutá akcia, len s niekoľkými (aj keď chvíľami zásadnými) chybičkami krásy, kde raketový štart jednotiek NATO bol postupne tlmený bojovým nasadením červených a celé to skončilo obrátením karty a vyčerpaním síl imperialistov. Treba však poznamenať, že v tom momente to končilo len pre imperialistov - zdravé jadro ako vždy zostáva a tak tí zdatnejší a bojachtivejší pozostali aj po šestnástej hodine. Došlo k prerozdeleniu síl a k slovu sa dostal nový, overený a čím ďalej, tým obľúbenejší scenár RÝCHLA SMRŤ alebo PAGÍBNI NA DARÓGE, ako hovoria súdruhovia z ÚV. Podstata a obľúbenosť scenára spočíva vo vysokej akčnosti, plnom nasadení a definitívnom odčerpaní aj posledných zvyškov síl (po čom vyčerpaný jednotlivec chcípne kdekoľvek - aj na ceste) a streliva po predchádzajúcej veľkej akcii - hrá sa dvojtímový deadmatch, kde po zásahu je hráč povinný dojsť (dobehnúť, doplaziť sa - podľa stavu svojho organizmu) na vopred stanovené miesto, kde strávi len toľko času, koľko sám potrebuje pred návratom na bojisko. Ako povedal niekto zo súčastnených - keď by aj celá veľká akcia nestála zaveľa, takýto záver jej v reputácii výrazne pomôže. A nám všetkým nezostáva nič, len súhlasiť.

Treba ešte poznamenať, že výborná nálada neopustila pozostalých bojovníkov ani po definitívnom ukončení RÝCHLEJ SMRTI o štvrť na sedem a v krásnom dvojrade, dupotajúc a skandujúc 'ADIN DVA, ADIN DVA, NEZAMJORZNU NIKAGDA' predviedli ukážkový zrýchlený presun po hrádzi, čo ocenili aj niektorí prítomní rekreanti a buď sa ku skandovaniu pridali, alebo aspoň častovali statočných bojovníkov prekvapenými pohľadmi zdvihnutými od sobotňajšiej večere. Myslím, že sme všetci prítomní pochopili, že v správnom kolektíve, keď prednesie aj tá najväčšia kravina v správny čas, nemôže nepadnúť na úrodnú pôdu. V tom je sila kolektivizácie :)


Akcie sa zúčastnili bojovníci BETA FORCE z tímov: 1-st AirSoft Team Brezno RedStar Brotherhood, SPECNAZ Zvolen, KRASNYJ SKORPION, 4GDP Banská Bystrica a viacero jednotlivcov... Všetkým zúčastneným bojovníkom z radov BETA FORCE, ale aj ostatným, ktorí prelievali svoju krv a iné tekutiny za slávu červenej vlajky zo srdca ďakujeme a venujeme pietnu spomienku


Novo vyzbrojený a dobre naladený SPECNAZ Zvolen


Zjavil sa aj neoceniteľný artefakt BETA FORCE v podobe červenej vlajky, z ktorej všetci čerpali životodarnú enegriu pred nadchádzajúcimi bojmi


Zlaťák sa neveriacky díval do čoho to zase ide... Do BETA FORCE


Pred objektívmi sa mihol aj Joco a organizátor Maják


Jeden z mnohých sniperov v jednotkách BETA FORCE - Gepard


Komando Krasnyj Skorpion síce neprišlo v plnom počte, ale odviedli dobrú prácu


Hamblivo sa tváriaci individualisti z NATO


Možno si myslel, že dnes ho to minie ...


... ale mýlil sa! Aj dnes (a viac ako kedykoľvek predtým) patril Zlaťák do tábora socializmu

Televízna inscenácia s prvkami reality show, v réžii BETA FORCE:
VYLODENIE V NORMANDII NEĎALEKO VLADIVOSTOKU


Vylodenie na pláži s krycím menom Uťah Bič


Prvé kroky na Uťah Bič, očakávanie nepriateľského protiútoku


Zlomok ticha pred búrkou, stret nepriateľských síl na Uťah Bič...

Koniec prvého dielu nekonečnej socialistickej inscenácie Vylodenie v Normandii neďaleko Vladivostoku
Ďalší diel uvidíte niekedy nabudúce a niekde inde...


Ako dvaja bratia - jadro bojovej skupiny TNT - Transformers Narcotic Team (UPIR & Štulko)


Druhá obrana prvého poschodia hotela Duchonka, tzv. pocícia Gabčík a Kubiš


Čo sa dá robiť, ale celodňový boj v BETA FORCE zamával aj s takýmito machrami :)


Dvadsaťjedna statočných pozostalých (UPIR fotil) - 18:23 CET


Dvadsaťjedna statočných pozostalých (Tinka fotila) - 18:24 CET


Od hotela Duchonka po hrádzi ...


... sa zrýchlene presúva veselý oddiel skandujúc a spievajúc veselé vojenské a sovietske piesne a heslá


Nedostatok alkoholu spravil svoje ...


Zebra a Boss v detinskom vytržení


Trocha romantiky pred západom slnka... Na hojdačkách sedeli dvaja... ON a OFF


... a chlastali pivo


Charizmatický a (na modro) osvietený vodca proletariátu so svojimi najbližšími


Aby nebol rozmach BETA FORCE len taký hocijaký, tak už máme aj vlastné rádio!!!