PRVÝ SPOLOČNÝ TRÉNING - CQB VÍGĽAŠ

V novom roku prvý veľký tréning jednotiek BETA FORCE sa konal na vígľašskom hrade. Za výraznej účasti tímov z celého stredného Slovenska sa tréning stal akciou lokálneho charakteru s najväčšou účasťou v tejto oblasti.

Miesto a čas stretnutia: Vígľaš - zrúcanina hradu, 09:00
Miesto a čas konania: Vígľaš - zrúcanina hradu, od vidím do nevidím
Info: Veľká tréningová akcia na otvorenie sezóny, scenáre: Deadmatch, Capture The Flag, v rámci akcie testovanie sniperskej pušky Tanaka M24 S.W.S.

Prvotné informácie ukazovali na rekordnú účasť s počtom nad 50 ľudí, čo sa však bohužiaľ nepodarilo, čiastočne kvôli počasiu (zo začiatku príchodzích vítal drobný, ale nepríjemný západný dáždik, ktorý ale v zápätí prestal a z východu vyliezlo slnko, ktoré nas oblažovalo svojou prítomnosťou až do konca akcie.
Tréningu sa zúčastnili tímy z celého stredného Slovenska: organizátorský 1-st AirSoft Team Brezno, spoluorganizátorský SPECNAZ Zvolen, banskobystrická Lambda, novovzniknuté tímy Black Widow Banská Bystrica a A.C.G. Krupina, ako aj jeden z najobľúbenejších stredoslovenských tímov Teplické LAMY na čele s Gordonom. Prítomných bolo tiež viac jednotlivcov, ktorí nie sú organizovaní v žiadnom tíme, ale patria k veľkej rodine bojovníkov BETA FORCE.


Príchodzím nechýbal entuziazmus a bojové nasadenie. Prvé nádvorie Vígľašského hradu plnilo funkciu parkoviska, zhromaždiska, respawnu, safe zóny a ďalšie bojové úlohy :)


Časť "Prvej frakcie" tvoriacu najmä SPECNAZ Zvolen a 1-st AirSoft Team Brezno.


Velenie "Druhej frakcie" - zástupcovia banskobystrickej Lambdy


Útočná skupina "Druhej frakcie" - Teplické Lamy... Fakt im to sluší


Skontrolovať zbrane, natiahnuť kukly, stiahnuť víkendové "opaľovacie" vreckovky a HOR SA do boja!


Vígľašská zrúcanina z pohľadu zadnej veže - respawnu obrancov hradu


Množstvo spôsobov ako sa dostať dovnútra, ešte viac možností nakúpiť pár gulí do brucha


Druhé nádvorie vígľašského hradu z pohľadu obrancu vlajky


Statočný obranca červenej vlajky Speedy z 1-st AirSoft Teamu Brezno


Junior z banskobystrickej Lambdy testuje snajperskú Tanaku, sekunduje mu Maiki z Black Widow


Pohodička na respawne, čas na cigárko... V popredí Gordy The Lama požívajúci neznámu tekutinu


Prechádzka, alebo ... ?


Tu sméééééé ...

Ku všeobecnej radosti dopadla akcia nad všetky očakávania. Opätovne sa preukázala nutnosť centrálneho velenia a vzájomnej koordinácie tímov. Zaujímavým oživením bolo aj použitie ostreľovacej pušky M24 S.W.S., ktorá už len svojou prítomnosťou v niektorom z okien pôsobila hrôzu v radoch protihráčov :) Celodenná akcia sa obišla bez nedorozumení, či hádiek a tiež nebol zaznamenaný žiaden úraz, či nepríjemné zranenie.