TRÉNING BETA FORCE VS. NATO - CQB ŽILINA - VARÍN/MOJŠ

Prvou z pravidelných tréningových akcií na novej lokalite v osi tréningov BETA FORCE  na opustenej železničnej stanici Varín/Mojš neďaleko Žiliny začala ďalšia etepa existencie osloboditeľských vojsk východného bloku. To, že CQB Varín má veľmi dobrú reputáciu (rovnako ako neustále sa rozširujúce rady BF), bolo jasné hneď ako sa začali na akciu prihlasovať vo veľkých počtoch aj jednotky NATO (Omega Black, D-Force, SOBR...). A že to naozaj stálo za to, na tom sa zhodli všetci zúčastnení.

Miesto a čas stretnutia: Hypertesco Žilina, 10:00
Miesto a čas konania: Varín/Mojš - opustený komplex železničných budova a priliehajúci terén, od 11:00 - do vyčerpania
Info: Veľká CQB/OSB akcia, vynikajúci terén, dokonalí súperi

Na akciu boli pôvodne prihlásení mnohí členovia BF, postupne však z rôznych dôvodov svoju účasť zrušili a nakoniec to vyzeralo, že sa na tréningu zúčastní len malá časť 1-s AirSoft Teamu Brezno, spolu s Ajkom z A.C.G. Krupina a Zebra zo zvolenského SPECNAZu. Nakoniec ale všetko dobre dopadlo a okrem spomenutého zdravého jadra prišli Teplické Lamy, na čele s Gordonom, ako aj nová krv BETA FORCE Dare All Squad a Krasnyj Skorpion. A tak sa bez veľkého delenia a miešania armád proti sebe postavili relatívne vyrovnaní súperi VÝCHOD a ZÁPAD.

Na akcii sa začala prejavovať zohratosť BETA FORCE zo spoločných tréningov. Výborná koordinácia útočných, obranných a prieskumných tímov, tvrdé a premyslené útoky, zodpovedná obrana a zákopová taktika sa podpísali pod vyrovnaný začiatok hry a vyústili k obsadeniu oboch báz a viacnásobnému získaniu oboch vlajok, až ku rokovaniu veliteľov BETA FORCE a NATO o kapitulácii západných jednotiek. Ku kapitulácii síce nedošlo, ale rozpútal sa taký zúrivý džihád, aký ešte Varín nezažil.

To, čo zrejme nikto neočakával sa stalo skutočnosťou - namiesto viacerých menších CQB scenárov sa z akcie stala veľká celodňová vojna o vlajky, bázy, česť a slávu. Síce sa nezaobišla bez niekoľkých krvavých zranení, ale celkový výsledok rozhodne stál za to...


Čermo - nový čestný člen BETA FORCE s certifikátom, preukazom a nášivkou


Do rodinného albumu


Chvíľa, keď NATO malo ešte aspoň jednu bázu


BETA FORCE spokojná a silná armáda


Bohatierska krv tiekla potokmi


 


Bez spojenia niet velenia


Zebra alias Vietnam Sniper


Lamyyyyyyyyyyyyyyyyyyy


BETA FORCE - spoločné foto


Lamy so Speedym a Čermom


Lamy so Speedym a Gepardom


Záverečný stisk rúk veliteľov oboch armád


Guru Joco medzi pospolitým ľudom


Pamiatkové foto


Čermova radosť z čestného členstva nemala konca kraja


Súdružský bozk - uvoľnené emócie


Pohľad, ktorý povie viac, než všetky slová


Čo to tam vidím...???


... zabijakov BETA FORCE!!!


Sranda aj cestou domov, Lamy a Brezno si spríjemňujú spiatočnú cestu